KEGANASAN KOMUNIS DI DAERAH HULU LANGAT, SELANGOR - Roslan Muhammad; Ishak Saat (Penerbit UTHM, 2017)
Buku ini menyingkap kembali bentuk-bentuk keganasan secara tidak kolektif yang dilakukan oleh pihak Parti Komunis Malaya (PKM) serta kesannya terhadap masyarakat Hulu Langat secara khususnya dan Tanah Melayu secara amnya. Perkembangan PKM di daerah Hulu Langat Selangor ini wujud sejak zaman pendudukan Jepun lagi. Justeru itu, Hulu Langat merupakan kawasan tumpuan PKM khususnya di negeri Selangor apabila Undang-Undang Darurat diisytiharkan pada tahun 1948.