ISU-ISU DALAM PENGAJIAN ISLAM SIRI 1 - Shah Rul Anuar Nordin (Penerbit UTHM, 2008)
Buku Isu-isu Dalam Pengajian Islam (Siri 1) ini memuatkan artikel-artikel hasil karya pensyarah-pensyarah Panel Bidang Pengajian Islam, Jabatan Bahasa dan Komunikasi, Fakulti Sains Teknologi dan Pembangunan Insan (FSTPI), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM). Buku ini merupakan sebahagian daripada topik dan kandungan matapelajaran yang ditawarkan oleh UTHM dan kebanyakan Institut Pengajian Tinggi di Malaysia. Isu-isu yang dibincangkan berkaitan dengan pelbagai aspek dalam Pengajian Islam, meliputi bidang akidah, syariah dan sebagainya yang boleh dijadikan bahan bacaan, rujukan pelajar dan sumber maklumat untuk manfaat masyarakat Islam.