CERITERA KASIH TENTANG PERJALANAN KEHIDUPAN - Sharifah Saon; Hasliza Hassan; Tasiransurini Ab Rahman (Penerbit UTHM, 2024)
Selamat datang kepada pembaca dalam perjalanan yang penuh inspirasi melalui halaman-halaman buku ini, "Ceritera: Tentang Perjalanan Kehidupan." Buku ini adalah karya kreatif yang dihasilkan oleh wanita-wanita hebat yang mewakili pelbagai bidang pekerjaan, dari akademia, penolong jurutera, setiausaha dan pesara. Mereka bukan hanya individu yang berjaya dalam kerjaya masing-masing, tetapi juga pengembara hidup yang menggenggam pelbagai pengalaman, cabaran, kesihatan, dan kekeluargaan. Setiap halaman buku ini merentangkan perjalanan kehidupan yang unik, memberikan kita pandangan mendalam tentang kehidupan para penulis yang berani berkongsi kisah mereka. Dari puncak kejayaan akademik hingga cabaran yang memerlukan keberanian luar biasa, pembaca akan dibawa menelusuri liku-liku kehidupan yang penuh warna hingga pengalaman-pengalaman kehilangan yang menggetarkan jiwa, setiap cerita mempunyai daya tarikan tersendiri. Dalam setiap langkah hidup, kita diuji dengan cabaran yang datang bertubi-tubi. Terkadang, kita merasa bahawa perjalanan ini begitu sukar dan terlalu berat untuk ditanggung. Namun, di sebalik setiap liku-liku dan dugaan, terdapat hikmah yang berharga yang menanti untuk kita temui. Para penulis membuka pintu hati mereka, merentasi jalan kisah yang membawa kita ke dalam dunia kesihatan dan kekeluargaan. Dalam setiap ceritera, kita akan menemui kejujuran yang menggugah hati, kesungguhan dalam menghadapi liku-liku, dan kekuatan dalam menjalani perjalanan kehidupan yang tidak terduga. Buku ini bukan sekadar himpunan cerita peribadi, tetapi juga sumber inspirasi bagi pembaca yang mungkin sedang mengharungi perjalanan kehidupan mereka sendiri. Kami berharap pembaca dapat merasai kemanisan, kepahitan, dan keindahan yang terkandung dalam setiap halaman, serta menemukan refleksi diri dalam ceritera-ceritera ini. Terima kasih kepada para penulis yang telah berkongsi intipati kehidupan mereka, memberikan kita pandangan yang menginspirasi dan memotivasikan. Semoga buku ini menjadi sumber inspirasi bagi semua yang membacanya, merangkul kepelbagaian perjalanan kehidupan, dan membantu kita merentas dengan penuh semangat di sepanjang jalan cerita kehidupan.