SEKOLAH BERPRESTASI TINGGI: SATU TRANSFORMASI - Ab. Rahim Selamat; Kamarolzaman Hj. Mohd. Jidi; Hazrimah Ab. Rahim; Hazrita Ab. Rahim (Penerbit UTHM, 2012)
Salah satu dokumentasi awal selepas pengumuman Kementerian Pelajaran Malaysia dibuat mengenai Sekolah Berprestasi Tinggi atau SBT. Respons melalui buku ini kepada pengumuman tersebut memang tidak boleh dikatakan mantap kerana proses pemikiran, perancangan dan juga pelaksanaan projek ini terutama ditahap percubaan oleh beberapa pihak terutamanya di Kementerian Pelajaran Malaysia. Respons ini juga tidak mantap kerana projek ini adalah sesuatu yang baru, masih boleh diubahsuai serta masih dalam peringkat pelaksanaan terhad. Selain daripada aspek Prestasi Tinggi, aspek Transformasi juga telah dikaitkan supaya pembaca mendapat pengetahuan dan kefahaman gandingan atau kesepaduan antara dua aspek yang diulas di dalam setiap bab. Semoga buku kecil ini dapat membantu sedikit sebanyak semua pihak supaya lebih berjaya membawa perubahan atau transformasi untuk merealisasikan Sekolah Berprestasi Tinggi di Malaysia.