OPEN SOURCE WEB SERVER DAN FTP: LANGKAH DEMI LANGKAH - Azizul Zamri Muhamed Amin; Mohamad Aizi Salamat; Mohd Hatta Mohamed Ali; Zubaile Abdullah; Mohd Al Hafiz Nordin (2013)
Buku ini mengandungi enam topik dan terdapat langkah demi langkah bagaimana hendak memasang dan menjalankan pelayan web sumber terbuka dan perisiannya boleh didapati secara percuma di internet. Langkah demi langkah diterangkan bagi memastikan pembaca dapat memahami dan seterusnya menggunakan langkah-langkah yang diberi sebagai panduan untuk menjalankan pelayan web di dalam komputer. Selain itu setiap langkah disertakan gambar rajah bagi menunjukkan gambaran yang sebenar apa yang perlu dilakukan oleh pembaca semasa menjalankan pelayan web ini. Diharapkan agar buku ini dapat membantu pembaca yang ingin memahami dan cuba untuk memulakan pelayan web di komputer ataupun di Server.