JOM BELAJAR PHP & MySQL - Muhamad Rais Abd Halim (2015)
Buku Jom Belajar PHP dan MySQL akan membantu anda menjadi seorang pengaturcaraan laman web dinamik. Buku ini mengajar pengaturcaraan PHP secara tersusun dan teratur. Selain daripada pengaturcaraan PHP, buku ini juga disertakan pengenalan berkaitan pangkalan data MySQL dan pengaturcaraan HTML. Buku ini berkonsepkan tutorial visual dengan menampilkan penerangan, contoh-contoh pengaturcaraan beserta rajah output bagi memudahkan pemahaman para pembaca. Topik-topik yang akan dipelajari :  • Pengenalan pengaturcaraan PHP • Konfigurasi pelayan • Asas penggunaan pangkalan dataMySQL• Sambungan PHP kepada pangkalan data MySQL • Pengenalan pembolehubah, operator dan penyataan pada PHP• Mengenal fungsi dan tatasusunan PHP • Manipulasi fail, rentetan aksara dan tarikh• Penggunaan Cookies dan Session • Muat naik fail • Pengesanan ralat