PENGARUH CUACA DAN IKLIM TERHADAP MANUSIA DAN PERSEKITARANNYA: ISU DAN CABARAN - Mohd Hairy Ibrahim; HaryatiShafii; KohLiew See (2015)
Buku ini merupakan kompilasi hasil karya ahli-ahli akademik dengan tajuk-tajuk yang bersesuaian dengan tema Islam, pendidikan dan masyarakat yang meliputi pelbagai bidang disiplin ilmu. Kedudukan Islam sebagai asas pegangan agama masyarakat Islam dapat diperhatikan melalui inisiatif dan usaha mereka untuk mengaplikasikan prinsip-prinsip yang dianggap islami dalam kehidupan mereka, sama ada dalam konteks pendidikan yang khusus secara formal seperti di sekolah dan institusi pengajian tinggi atau pendidikan yang tidak formal seperti pendidikan di rumah dan perubahan pemikiran dalam menanggapi prinsip-prinsip Islam dengan pandangan kontemporari dan bersesuaian dengan perubahan zaman dan tempat.