Pengenalan Kepada Asas Ekonomi - Abdul Talib Bon; Rosmaini Tasmin; Alina Shamsuddin; Eta Wahab (2003)
Buku ini memuatkan konsep-konsep asas ekonomi yang biasa dipraktikkan dalam kehidupan seharian, dalam konteks ekonomi di Malaysia. Penulis telah menyusun topik-topik yang menarik untuk mereka yang ingin mendalami bidang ekonomi. Antara topik tersebut ialah makroekonomi, keluk kemungkinan pengeluaran, permintaan, penawaran dan keseimbangan harga, keanjalan permintaan dan penawaran, inflasi hinggalah kepada perbankan. Buku ini ternyata sesuai dijadikan sebagai wadah rujukan dan bacaan bagi individu yang ingin mendalami bidang ekonomi.