PHP & MySQL: ASAS DAN PERTENGAHAN - Muhammad Rais Abd Halim (2006)
Sebagaimana diketahui pengatur caraan web berkembang dengan pesat semenjak kemunculan teknologi internet. Amatlah beruntung kepada mereka yang dapat menguasai kemahiran dan pengetahuan berkaitan dengan pengatur caraan web. Pengatur caraan web akan menjadi satu kemahiran kemestian kepada generasi akan datang. Namun kehausan rujukan dalam Bahasa Melayu menyebabkan kita ketinggalan dalam menguasai kemahiran dan  pengetahuan ini. Di mana mereka yang dapat menguasai Bahasa Inggeris dengan baik sahaja dapat menguasai ilmu tersebut. Diharap dengan adanya buku ini dapat dimanfaatkan sebaiknya terutama kepada pelajar yang terlibat dalam pengatur caraan web sebagai bahan rujukan dan juga pendedahan yang bagus kepada mereka yang mahu berjinak-jinak dengan pengatur caraan web.