Antologi Puisi Kandil Pelita Jiwa - KU HASNAN KU HALIM (2025)
Kumpulan puisi Kandil ini memuatkan 50 puisi yang dihasilkan dan selama ini tersimpan dalam kantung memori serta lakaran penulis. Puisi-puisi ini merakam dan mencatatkan sejumlah rentetan catatan tentang perjalanan yang sempat diabadikan oleh penulis lewat puisi yang mengungkapkan bukan sahaja beberapa peristiwa hidup yang ditempuhinya, tetapi juga beberapa sentuhan rasa terhadap peristiwa yang berlaku dalam masyarakat yang sedang menghadapi arus pembangunan bergandingan dengan amalan tradisional yang mulai melusuh dan melonggar oleh rayuan serta pujukan terhadap material yang sedang menyemarak.Apapun pendapat pembaca, Antologi ini setidak-tidaknya akan dapat merasakan bahawa dalam kehidupan yang penuh dengan mimpi pembangunan ini ada yang perlu diperhatikan. Manusia seharusnya tidak akan menjadi hamba kepada idealisme atau tidak menjadi manusia yang tidak punyai rasa serta jiwa.