BAHASA ARAB KOMUNIKASITAHAP 1 - Abdul Hadi Abd Aziz; Nurulisyazila Othaman; Abu Hanifa Abu Mukhtar (2023)
Secara asasnya buku ini disusun untuk keperluan pelajar-pelajar Bahasa Arab tahap 1 peringkat Sarjana Muda, UTHM. Di samping itu, buku ini juga boleh digunakan oleh para pelajar dan pencinta bahasa Arab terutamanya di peringkat asas yang ingin mendalami Bahasa Arab sebagai bahasa komunikasi.Buku ini memuatkan 10 topik yang ditulis mengikut situasi dalam aktiviti berkomunikasi harian. Setiap pelajaran bermula dengan kosa kata dan dialog dan diikuti dengan struktur pengukuhan dan latihan-latihan. Penggunaan transliterasi turut digunakan bagi memudahkan para pelajar terutamanya pelajar-pelajar Cina dan India mempelajari dan menguasai bahasa Arab.