Universiti untuk Masyarakat Living Lab Muar Suatu Permulaan - Nor Azizi Yusoff,; Mustaffa Kamal Shamsudin, (2023)
Buku ini mengisahkan perjalanan awal pelaksanaan inisiatif Living Lab di daerah Muar yang bermula sejak tahun 2018, dengan pendekatan berteraskan penyelidikan dan pembangunan (R&D) yang menjawab isu-isu sebenar masyarakat. Diinspirasikan daripada semangat kolaborasi antara pelbagai pihak termasuk universiti, agensi kerajaan, NGO, serta komuniti setempat, naskhah ini menjadi catatan awal terhadap usaha mewujudkan solusi lestari berasaskan realiti tempatan. Diharapkan buku ini bukan sahaja memberi inspirasi, malah membuka ruang penambahbaikan untuk pelaksanaan Living Lab yang lebih berimpak di masa akan datang.