DARJAT TIDAK DATANG BERGOLEK: LANGIT MANA PATUT DIJUNJUNG. ISU-ISU KONTEMPORARI ETNIK DAN KENEGARAAN - Ku Hasnan Ku Halim (2009)
Buku ini adalah hasil karya para pensyarah panel dalam bidang Sains Sosial, Pusat Pengajian Kemanusiaan dan Komunikasi (PPKK), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM). Ia ditulis sesuai dengan kandugan mata pelajaran yang ditawarkan oleh kebanyakan institusi pengajian tinggi di Malaysia samada Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) mahupun Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS). Isu-isu yang dibincangkan adalah topik-topik masa kini yang relevan untuk dijadikan bahan bacaan dan rujukan pelajar serta masyarakat umum yang mencintai dan kasih kepada Negara Persekutuan Tanah Melayu dan Malaysia.