PENGATURCARAAN PINE DALAM TRADINGVIEW - Muhamad Rais Abd Halim (2026)
Dalam dunia perdagangan yang pantas berubah, kemahiran analisis teknikal dan pengaturcaraan kewangan adalah kunci kejayaan. Buku Pengaturcaraan Pine dalam TradingView hadir sebagai solusi lengkap untuk membantu anda memahami dan menguasai pengaturcaraan Pine, bahasa pengaturcaraan khas untuk TradingView.Kajian telah membuktikan bahawa pedagang yang menggunakan alat analisis tersuai mempunyai kelebihan kompetitif dalam pasaran. Denganpengaturcaraan Pine, anda boleh mencipta indikator teknikal dan strategiperdagangan yang disesuaikan dengan keperluan anda.Pembaca tentu ingin mengetahui:• Bagaimana menulis skrip Pine yang mudah dan berkesan?• Bagaimana mencipta indikator teknikal seperti Moving Average, RSI, danMACD?• Bagaimana mengautomasikan strategi perdagangan untuk mengesanisyarat beli dan jual?Buku ini adalah padat, berwarna, dan mudah dibawa ke mana-mana, menjadikannya sahabat terbaik untuk sesiapa sahaja yang ingin mempelajari pengaturcaraan Pine. Dengan pendekatan yang mudah dan praktikal, anda akan dibimbing langkah demi langkah untuk menjadi mahir dalam pengaturcaraan Pine.Mengagumkan, menjana transformasi minda, dan melangkaui idea manusiawi, buku ini bukan sekadar panduan teknikal, tetapi juga alat untuk membuka potensi sebenar anda dalam dunia pengaturcaraan dan perdagangan.