PENYAKIT MASALAH KESEIMBANGAN BADAN DAN RAWATANNYA - Zuraida Zainun (2013)
Buku berkenaan penyakit vestibular periferi dan panduan latihan keseimbangan badan dalam versi melayu ini julung kalinya diterbitkan di Malaysia. Modul latihan keseimbangan badan ini merupakan modul yang diadaptasi dan diubahsuai daripada modul asal Customised Cawthorne-Cooksey Exercises yang telah dibangunkan oleh para saintis dari London, United Kingdom. Terdapat beberapa penambahan latihan yang telah dimasukkan di dalam modul latihan ini seperti beberapa pergerakan solat. Penulis telah mendapat kebenaran untuk menterjemahkan modul ini dalam Bahasa Melayu dan dijadikan dalam bentuk video. Buku ini merupakan rentetan daripada penerbitan Bal Ex : Modul Video Latihan Keseimbangan Badan Untuk Panduan di Rumah. Penerbitan buku ini dapat memudahkan para pesakit yang mengalami masalah kepeningan dan para pelajar untuk mempelajari tentang penyakit vestibular periferi dan teknik melakukan latihan keseimbangan badan.