Sistem Pengurusan Tempahan Pakej Perkahwinan Sutera Hall - Nizar, Faakihah; Hasan Basari, Abdul Samad (Applied Information Technology And Computer Science, 2024)
Sistem Pengurusan Tempahan Pakej Perkahwinan Sutera Hall merupakan sistem berasaskan web iaitu berfungsi sebagai satu platform untuk melakukan tempahan secara atas talian mengenai perkhidmatan pakej perkahwinan yang disediakan di Sutera Hall seperti perkhidmatan tempahan dewan, baju pengantin dan katering. Sutera Hall masih menjalankan kegiatan perniagaan mereka menggunakan cara manual iaitu dengan hanya menggunakan buku rekod tempahan dan telefon pintar sebagai cara untuk mengambil, mencatat serta menguruskan segala urusan tempahan bersama pelanggan. Oleh itu, kewujudan sistem ini dapat memastikan segala jenis urusan berkaitan perkhidmatan tempahan pakej perkahwinan dapat dijalankan dengan lebih teratur oleh pemilik dan pihak Sutera Hall itu sendiri. Sistem ini dibangunkan berdasarkan pendekatan berstruktur dan menggunakan model air terjun. Di samping itu, sistem ini ada menyediakan katalog perkhidmatan pakej perkahwinan dan satu halaman tempahan bagi memudahkan pelanggan untuk terus melakukan tempahan secara langsung dengan menggunakan sistem ini sahaja. Sesungguhnya, sistem ini amat berguna untuk menguruskan tempahan di Sutera Hall dengan lebih cekap dan berkesan