Pembangunan Sistem Pengurusan Kucing Klinik Haiwan Baraqah - Ahmad, Nafsiah; Mohd Hamdi Irwan Hamzah (Applied Information Technology And Computer Science, 2022)
Sistem Pengurusan Kucing Klinik Haiwan Baraqah ini dibina untuk memudahkan pengendalian rekod dan data dalam melancarkan pengurusan antara pihak klinik dan pelanggan serta menambah baik pengurusan yang sedia ada dengan merekodkan maklumat dan data secara manual menggunakan borang dan buku log. Sistem ini dibangunkan dengan menggunakan perisian Visual Studio Code dengan Bahasa pengaturcaraan Hypertext Preprocessor (PHP) bersama perisian pangkalan data MySQL. Metodologi pembangunan prototaip telah digunakan sebagai panduan untuk membangunkan projek ini. Adalah diharapkan sistem ini dapat membantu memudahkan urusan pihak klinik dan pelanggan untuk mendapatkan perkhidmatan veterinar yang terbaik dan lancar.