Sistem D’Mendes Party Shop e-Kedai - Muhamad Syakir Alif Samsuddin; Mohd Yusof, Munirah (Applied Information Technology And Computer Science, 2023)
Nilai komersial bagi sesebuah perniagaan merupakan aspek yang perlu di titik beratkan bagi sesebuah syarikat perniagaan. Aspek yang perlu di ambil perhatian di dalam projek ini ialah keberhasilan memasukan elemen teknologi maklumat ke dalam industri pernigaan. Konsep yang diketengahkan ialah dengan menghasilkan sistem laman web perniagaan secara dalam talian. Sistem ini membolehkan pengguna untuk membuat pembelian secara dalam talian dengan menggunakan kemudahan seperti sistem laman web ini. Sistem laman web D’Mendes Party Shop e-Kedai ini dihasilkan ialah bertujuan untuk menambah skop pelanggan kepada satu anjakkan yang baru. Justeru itu, sistem ini dibangunkan bertujuan untuk membantu dalam menguruskan agar kelancaran pengurusan di syarikat ini menjadi sistematik dan teratur. Projek ini melibatkan dua pengguna iaitu admin dan pengguna. Projek ini dilaksanakan menggunakan model Agile, Visual Studio sebagai perisan utama pembangunan sistem, MySQL sebagai pengkalan data dan PHP sebagai bahasa skrip. Sistem ini akan menaikkan jualan produk syarikat di dalam usaha untuk memperluaskan lagi penjemaan produk jualan. Oleh itu, sistem boleh meningkatkan keberkesanan dan melaraskan wawasan utama syarikat.