To-Do-List Reminder Web Tool - Mohammad Muizul Amin Abdul Halim,; Hairulnizam Mahdin, (Applied Information Technology And Computer Science, 2024)
Masih ramai yang sering lupa tentang senarai tugasan dan ada yang sudah membuat senarai tugasan tetapi terlupa apabila sibuk. Laman web To-Do-List Reminder telah dibangunkan untuk membantu pelajar mengatur tugas pengguna mengikut keutamaan, menghantar pemberitahuan dan mengurus kerja dan tugas peribadi. Teknik Model Air Terjun telah digunakan untuk mencipta laman web. Tindakan yang dijalankan untuk penciptaan laman webyang dicadangkan termasuk mengenal pasti pernyataan isu, objektif, keperluan sistem, pengguna bentuk antara muka laman web dan mencipta pangkalan data. Bahasa pengaturcaraan PHP dan Visual Studio Code digunakan untuk mencipta laman web ini. Pangkalan data dibina menggunakan MySQL. Diharapkan laman web ini dapat diwujudkan dengan berkesan dan dapat membantu pelajar-pelajar tersebut menguruskan susunan tugasan dan jadual.