Sistem Pengurusan Tempahan Pakej Perkahwinan Sutera Hall - Nizar, Faakihah; Hasan Basari, Abdul Samad (Applied Information Technology And Computer Science, 2024)
Sistem Pengurusan Tempahan Pakej Perkahwinan Sutera Hall merupakansistem berasaskan web iaitu berfungsi sebagai satu platform untuk melakukantempahan secara atas talian mengenai perkhidmatan pakej perkahwinan yangdisediakan di Sutera Hall seperti perkhidmatan tempahan dewan, baju pengantin dankatering. Sutera Hall masih menjalankan kegiatan perniagaan mereka menggunakancara manual iaitu dengan hanya menggunakan buku rekod tempahan dan telefonpintar sebagai cara untuk mengambil, mencatat serta menguruskan segala urusantempahan bersama pelanggan. Oleh itu, kewujudan sistem ini dapat memastikansegala jenis urusan berkaitan perkhidmatan tempahan pakej perkahwinan dapatdijalankan dengan lebih teratur oleh pemilik dan pihak Sutera Hall itu sendiri. Sistemini dibangunkan berdasarkan pendekatan berstruktur dan menggunakan model airterjun. Di samping itu, sistem ini ada menyediakan katalog perkhidmatan pakejperkahwinan dan satu halaman tempahan bagi memudahkan pelanggan untuk terusmelakukan tempahan secara langsung dengan menggunakan sistem ini sahaja.Sesungguhnya, sistem ini amat berguna untuk menguruskan tempahan di Sutera Halldengan lebih cekap dan berkesan