Sistem Pengurusan Mamabakeri - Khairun Nisa Shaharuddin,; Mohd Salikon, Mohd Zaki (Applied Information Technology And Computer Science, 2023)
Matlamat projek ini adalah untuk membina sistem pengurusan Mamabakeri dalam talian, menilai dan mereka bentuk teknik pengurusan berstruktur untuk perniagaan, dan menguji kefungsian sistem yang dihasilkan. Fasa perancangan diikuti dengan fasa analisis, fasa reka bentuk, fasa sistem prototaip, fasa pelaksanaan, dan akhir sekali fasa sistem dalam model prototaip. Modul pekerja, modul kek dan roti, modul operasi, modul maklumat, dan modul laporan semuanya termasuk dalam skop sistem yang dicadangkan. Pentadbiran rekod di Mamabakeri akan mendapat manfaat daripada usaha yang dirancang ini. Selain itu, adalah lebih mudah untuk mengekalkan rekod pembelian, bil dan pembayaran pampasan kakitangan.This project's goals are to construct an online Mamabakeri management system, assess and design a structured technique of management for the business, and test the produced system's functionality. The planning phase is followed by the analysis phase, the design phase, the prototype system phase, the implementation phase, and finally the system phase in the prototyping model. The personnel module, the cake and bread module, the operation module, the information module, and the report module are all included in the proposed system's scope. The administration of records at Mamabakeri would benefit from this planned effort. Additionally, it is simpler to maintain records of purchases, bills, and staff compensation payments.