Reka bentuk Bekas Pemanas Makanan Mudah Alih Pintar Berasaskan Arduino - Mohd Muhif, Nur Riyadh Nafeesa; Saadon, Eddy Irwan Shah; Ismail, Nurulhuda (Multidisciplinary Applied Research and Innovation, 2025)
Dalam masyarakat hari ini, individu dari semua peringkat umur, daripada pelajar hingga profesional yang bekerja, sering membawa makanan dari rumah ke sekolah atau tempat kerja. Walaupun amalan ini menawarkan banyak manfaat, satu isu biasa adalah makanan menjadi sejuk menjelang waktu makan tengah hari, yang menjejaskan kesegarannya dan daya tarikan. Oleh itu, idea untuk menghasilkan bekas pemanas makanan yang menggunakan mikropengawal Arduino dipilih bertujuan menginovasi bekas makanan sedia ada. Seterusnya, prototaip ini mempunyai keupayaan untuk membaca suhu semasa makanan dengan menggunakan penderia suhu  dan memanaskan makanan dengan satu tetapan suhu tetap. Pengguna juga boleh memantau suhu semasa pada paparan LCD.